Vols formar-ne part?

Com participar en el grup de Joves Naturistes

1. Llegeix les normes de conducta

No som massa partidaris d’imposar normes, però és evident que la construcció d’un espai segur naturista, on totes les persones es puguin sentir còmodes, respectades i protegides, comporta la necessitat de crear un codi de conducta. Aquest és el nostre:

1. Restricció d’edat. Tot i que formem part del Club Català de Naturisme, una associació oberta a persones de totes les edats, la base del nostre grup és fer discriminació positiva envers els joves com a col·lectiu minoritari dins el naturisme, per facilitar la socialització entre persones amb interessos similars. Si tens més de 35 anys, et recomanem que t’interessis més aviat pel CCN i les seves propostes d’activitats. Sovint assistim a les sortides que organitza l’associació i interactuem amb la resta de membres, així que ja ens trobarem en alguna ocasió!

2. Assetjament / violació de la intimitat. Tant a les trobades presencials com als canals virtuals, comporta’t amb educació i respecte i no monopolitzis l’atenció de les persones. No demanis dades de contacte directament a ningú. En comptes d’això, pots parlar amb lis organitzadoris després d’una trobada perquè et facilitin el contacte d’una persona si aquesta ho consenteix. Seguint la mateixa lògica, dirigeix-te abans a lis organitzadoris perquè facin d’intermediaris abans d’obrir algú per privat al WhatsApp.

3. Alcohol / drogues. Si es dona el cas, ens sembla bé que es consumeixi alcohol a les trobades, però amb moderació i sense que això repercuteixi en la comoditat i el benestar de la resta de persones. El mateix podem dir del consum de drogues toves, com el cànnabis.

4. Amb roba o sense? La gran majoria de les nostres activitats són de nuesa opcional, i ho indiquem explícitament a la descripció de l’esdeveniment (rutes a la natura, trobades d’interior, etc.). El nudisme és una branca important del naturisme i moltes trobades que organitzem es troben estretament relacionades amb la seva pràctica, però no és l’única vessant de l’estil de vida que promovem. És recomanable que vinguis amb la idea de despullar-te íntegrament a les activitats que es realitzen en indrets d’ús nudista preferent, com ara platges (no volem contribuir a la textilització!), però fins i tot en aquests casos acceptarem l’ús de roba en circumstàncies concretes (primeres vegades, menstruació, disfòria, etc.).

5. Comportament sexual. El nostre grup promou la pràctica del nudisme sense mesclar-la amb el sexe o l’exhibicionisme. Una erecció espontània o alguna mostra d’afecte ocasional (amb el degut consentiment) no són cap problema, però evita el comportament obertament sexual a les nostres activitats. Això també s’aplica a l’àmbit virtual: als nostres canals no permetem l’enviament d’imatges fora del que es considera “nudist-friendly” (focalització en els genitals, ereccions, pornografia, etc.), ni els comentaris sexuals. Tot té el seu lloc i el seu moment!

2. Envia un missatge de presentació*

Per formar part de Joves Naturistes, el primer que has de fer és enviar-nos un (breu) missatge de presentació i fer-nos saber el teu interès a participar en el grup. Pots fer-ho omplint el següent formulari, que comunica amb el nostre correu, o bé través d’un DM a Instagram o Twitter (en aquest cas, fes-nos saber que has llegit les normes de conducta del grup i que estàs disposadi a seguir-les). Pots aprofitar per plantejar-nos qualsevol dubte.

Acceptació de les normes de conducta de Joves Naturistes

*Hem habilitat aquest procés de presentació per mantenir el grup segur. Les dades que ens facilitis són per sola coneixença de lis organitzadoris i en cap cas seran publicades ni compartides amb tercers.

3. Vine a conèixer-nos en una activitat

Quan t’hagis presentat, una persona organitzadora del grup et respondrà i, després d’aquest primer contacte, ja podràs assistir a les nostres trobades. A l’apartat “Activitats” de la web hi veuràs una llista de les sortides programades pels mesos vinents, tant les que organitzem nosaltres com a grup de joves com les que convoca el Club Català de Naturisme per a persones de totes les edats, en què participem sovint. També pots seguir-nos a les xarxes socials o subscriure’t al nostre butlletí electrònic per rebre avisos sobre futures activitats.

Quan trobis una sortida que t’interessi i vulguis participar-hi, fes-nos-ho saber i vine a gaudir del naturisme amb nosaltres! De vegades, com per exemple quan hem de fer una reserva, caldrà que ens confirmis assistència amb una certa antelació.

Un cop ens haguem conegut en persona en una trobada, t’afegirem (si vols) al nostre grup de WhatsApp. Allà podràs conversar amb altres persones vinculades a Joves Naturistes, compartir vivències i coneixements, i rebre de primera mà tota la informació relacionada amb el grup i les activitats.

Remarquem que en cap moment d’aquest procés no se’t demanarà una quota d’ingrés ni tampoc serà necessari que t’associïs al CCN.

Atenció: per raons de seguretat i privacitat, l’assistència a una activitat presencial és un requisit imprescindible perquè t’agreguem al grup de WhatsApp o perquè puguis contactar amb altres persones de Joves Naturistes, més enllà de lis organitzadoris.

Ens vols donar un cop de mà?

Sempre ens pots ajudar, si tens disponibilitat i et trobes a gust amb nosaltres, a promoure l’estil de vida naturista i a fer més gran i visible la nostra causa. Aquestes són les coses que, de moment, pots fer per assistir-nos (i t’ho agrairem moltíssim!):

 • Escriu un article per la pàgina web. Si t’agrada escriure i encara més si és sobre naturisme, aquesta és la teva oportunitat! Pots explicar-nos la teva pròpia experiència, opinar sobre algun aspecte de l’estil de vida naturista, descriure com és la teva platja o càmping habituals… Posa’t en contacte amb nosaltres per parlar-ho, o envia’ns l’escrit directament per correu a joves@naturisme.cat.
 • Dona’ns idees per futures activitats. Sempre pots explicar-nos quines activitats t’agradaria fer o aconsellar-nos sobre les que ja tenim planejades; ho tindrem molt en compte!
 • Uneix-te a l’avantguarda naturista. Així anomenem el grup de persones que s’encarreguen de la major part de la feina (programar activitats, administrar xarxes i correu, crear cartells, respondre missatges, etc.). Si tens ganes de col·laborar més a fons amb nosaltres, et rebrem amb il·lusió al grup de WhatsApp d’avantguarda, i treballarem juntis en l’organització de Joves Naturistes.
 • Associa’t al Club Català de Naturisme. És important tenir consciència de la rellevància de les associacions naturistes i del seu paper en la defensa i la promoció del nostre estil de vida. És per això que et recomanem moltíssim que t’assocïis al CCN encara que no sigui obligatori per unir-te al grup de joves, i no només pels avantatges que això t’aporta (els direm més endavant), sinó també, com hem dit, perquè poguem fer-nos escoltar millor i protegir els nostres drets i les nostres platges de sempre. La unió fa la força!

Com fer-se soci del CCN

1. Omple el formulari a la web del CCN

A la web del CCN trobaràs un enllaç a un formulari (ubicat en un servidor segur) que hauràs d’omplir amb les teves dades personals. 

2. Fes el pagament

El primer any hauràs d’abonar el preu de la quota mitjançant una transferència al número de compte (Caixa d’Enginyers) que es troba a la pàgina del formulari. A partir d’aleshores, el CCN passarà a cobrar la quota anual sempre per domiciliació bancària. La primera vegada també pots pagar els diners en efectiu a l’oficina del club, situada a Barcelona (C/ Pere Vergés, 1, planta 11 despatx 10). L’horar d’oficina és els dimecres de 19 a 21h, excepte juliol i agost.

3. Envia una fotografia

Per fer els carnets cal una fotografia (com la del DNI) que es pot enviar per correu electrònic a ccn@naturisme.cat, per correu postal a la direcció esmentada, o bé entregar personalment a l’oficina.

Avantatges dels socis

Aleshores, quins són els avantatges d’associar-te al CCN? Seguidament te’ls presentem tal com apareixen a la web del club (amb alguns afegits), perquè tinguis la informació més a l’abast:

1. Tindràs accés al grup de WhatsApp per a socis del CCN. És un grup reservat per a les persones sòcies del CCN (totes les edats), on es tracten temes rellevants sobre el naturisme i l’Associació i on es comuniquen les activitats del CCN.

2. Rebràs un butlletí anual. Les persones sòcies reben cada any el butlletí en format físic del CCN, anomenat Naturisme, amb informació sobre les activitats i sortides que realitza l’associació, articles i opinions dels socis (també nostres!), notícies relacionades amb el moviment naturista i valoracions dels centres naturistes de Catalunya, Espanya, Europa i d’arreu. Ara també s’envia un butlletí electrònic complementari amb major freqüència.

3. Tindràs accés a determinats centres naturistesLes persones sòcies reben el carnet o passaport naturista de la Federació Naturista Internacional (FNI). Aquest carnet és imprescindible per entrar en alguns centres naturistes i per gaudir de descomptes en altres.

4. Obtindràs descomptes en trobades i activitats organitzades per el CCN i altres associacions de la FEN i la FNI, i en l’entrada a les piscines Picornell de Barcelona. Algunes de les activitats coordinades pel CCN són:

 • Sortides a platges de tradició nudista de Catalunya.
 • Activitats esportives com vòlei platja.
 • Excursions amb bany en rius.
 • Visites a centres naturistes nacionals i estrangers.
 • Organització de tallers de massatge, ioga, teatre, fotografia, pintura corporal, etc.
 • Xerrades, conferències i taules rodones sobre naturisme o temes relacionats.
 • Accions reivindicatives o de sensibilització.
 • Festes, revetlles i altres actes socials per mantenir el contacte entre els socis durant tot l’any.

5. Participaràs en la promoció i la defensa del naturisme. El fet d’estar associadi al CCN i al mateix temps federadi a la FNI et fa participar de la defensa del naturisme a Catalunya i a nivell mundial. Som una minoria i cal una organització que promogui i defensi el naturisme. Cal recordar que les quotes de socis són la font principal de finançament de l’associació i, en conseqüència, la base per sustentar la representació del naturisme organitzat a Catalunya.

Preguntes freqüents

Joves Naturistes té ànim de lucre?

No. Joves Naturistes és el grup de joves de l’Associació Club Català de Naturisme (CCN), registrada com a associació sense ànim de lucre. L’objectiu del grup és promoure un estil de vida, orientar els joves en el naturisme, divertir-nos en les activitats i conèixer gent nova. No obtenim cap mena de benefici econòmic per fer el que fem.

CAL QUE m'associï aL CCN PER PARTICIPAR A LES ACTIVITATS?

No és necessari, encara que t’ho recomanem molt. Trobaràs més informació sobre aquest tema a l’apartat “Vols formar-ne part?“.

Quanta gent forma part de joves naturistes?

Mantenim contacte amb unes 50 persones, algunes sòcies del CCN i d’altres no. A les activitats, el nombre de persones assistents sol rondar pels volts dels 10-15.

QUAN FAREU UNA ACTIVITAT PROP d'on visc?

Nosaltres organitzem les sortides segons la disponibilitat de les persones i sempre estem obertes a noves idees d’activitats i llocs. Per què no en proposes tu una, prop d’on vius? Estarem encantadis d’ajudar-te a organitzar-la!

QUINA ÉS LA PROPORCIÓ DE GÈNERE A LES ACTIVITATS?

No hi ha una proporció establerta, és la que surti naturalment segons els participants que hi vulguin assistir (com en qualsevol altre grup). L’única cosa que podem dir és que el grup és divers i que mai no limitem l’assistència en base al sexe o gènere.

IMPORTA EL MEU FÍSIC A L'HORA DE PRACTICAR NUDISME AMB VOSALTRES?

En absolut. El nudisme reivindica l’acceptació del cos humà i la celebració de la diversitat, subratllant la bellesa inherent en tots els cossos més enllà dels cànons estètics dictats pel capitalisme. No hi ha uns “cossos adequats” per practicar nudisme; tots són perfectament adequats i vàlids.

Què passa si tinc una erecciÓ?

Res, tot i que no sol ser gaire usual. És molt comprensible que passi en les primeres vegades en què es practica nudisme. Com diuen els anglesos, “act naturally” 🙂

Deixeu participar a persones de més de 35 anys?

Sí. Tanmateix, cal dir que les persones de més edat podrien arribar a sentir-se desplaçades per una questió de manca d’interesos comuns amb la resta. No volem ser excloents, però sí remarcar que la base del grup és fer discriminació positiva envers els joves com a grup minoritari dins el naturisme.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy