Per passar millor aquests dies de confinament, us adjuntem, en aquest article, una llista força completa de curtmetratges, pel·lícules i documentals que cobreixen diferents temes relacionats amb el naturisme (nudisme, ecologisme, medi ambient, veganisme,…). Hem facilitat alguns enllaços i en principi podreu veure’n uns quants a Netflix, però la majoria els trobareu a internet. Poseu-vos en contacte amb nosaltres si teniu cap dubte! 🙂

CURTMETRATGES

9

Peña Sánchez, 2017

1 casa, 9 persones despullades i una conversa que no queda del tot clar què vol dir. ¿Diuen més amb el cos o amb les paraules?

El nudista

Alejandro P. Waudby, 2018

Un noi descobreix dues persones naturistes a la platja. D’aquella experència en sortirà una profunda i bonica reflexió.

https://vimeo.com/250236985

Free

Blake Doyle, 2014

Una parella fa una visita al seu amic, encara que el trobaran una mica “diferent”… 

https://vimeo.com/video/78335453

La Fonte des neiges

Jean Julien Chevrier, 2008

Un nen arriba a un càmping naturista obligat per la seva germana. Però les experiències que compartirà amb una nena que coneixerà per casualitat el faran oblidar els seus temors i prejudicis.

Point de fuite

Olivier Smolders, 1987

Una nova professora arriba a un institut a donar classes de dibuix tècnic. Les circumstàncies la faran descobrir que tot depèn d’una qüestió de perspectiva.

Nudisten

My Sandström, 2010

Quan en Magnus va deixar la Kerstin, ella va decidir anar despullada. Sempre. 

https://vimeo.com/104597570

Nude not

Thomas Lundy, 2012

La Jodie descobreix que al seu nou pis els seus companys van sempre nus. Per què? 

https://vimeo.com/32658683

Naturellement

Cristophe Le Masne, 2002

La Sandra i el Benoit viatgen al sud de França per passar les vacances amb uns amics. Quan hi arriben, troben que tots els seus companys viuen d’una manera completament natural.

Com a casa (episodi pilot)

Sergi Giscart, Pol Masvidal, 2020

El Lleó i el Félix estan inquiets per l’arribada d’una nova inquilina al pis: la Sara. Ella es passeja nua per la casa i els genera molta incomoditat. El Lleó i el Félix es troben en una decisió difícil: oposar-se que la Sara vagi nua i arriscar-se que abandoni el pis, o ignorar la situació i que la incomoditat augmenti. Els nois descobriran una opció que no havien previst i que els permetrà tornar a la comoditat de la qual gaudien abans. 

https://beteve.cat/tube-dassaig/com-a-casa/

Gaby and Allison: best friends see each other naked!

Allison Raskin, Gaby Dunn, 2017

Na Gaby es molt oberta amb el sexe, però s’avergonya del seu cos. En canvi, a l’Allison li encanta anar nua per casa, però té reticències amb el sexe. Com és possible? 

https://www.youtube.com/watch?v=53cbfoTzEB8

Coming up (episodi 1)

Paul Andrew Williams, 2002

Cada capítol explica una història diferent, amb personatges i situacions diferents. En el primer capítol trobem en Mark, que té problemes per acceptar que la seva parella, la Bryony, sigui naturista. Tot plegat se li complica quan és convidat a la festa d’aniversari de noces dels pares d’ella i tothom hi va nu.

Nudist beach

Stephen Trumble, 2011

Dos joves que no es coneixen, l’Ewan i la Lucy, es troben a la entrada d’una platja nudista completament buida. Ell per vergonya, ella per precaució, ningú està preparat per admetre per què ha vingut a la platja. És aquí quan comença una conversa una mica estranya que donarà com a resultat una bogeria… molt freda. 

https://vimeo.com/225093327

Γυμνά Σώματα – Naked bodies

Yorgos Linardos, 2016

Dos amics, noi i noia, tracten de combatre el tabú de la nuesa en una edat dificil. 

https://www.youtube.com/watch?v=ixcr_Y_85g4&feature=emb_title

LLARGMETRATGES

Act naturally

J. P. Riley, 2011

Dues germanastres que porten molts d’anys separades es veuen obligades a retrobar-se al lloc on el seu pare va morir per pensar què fer amb l’herència. Tot canvia quan descobreixen que el pare portava una doble vida: era propietari d’un complex naturista en secret. Seran capaces de continuar amb la tradició familiar?

À dix minutes des naturistes

Stéphane Clavier, 2012

Una família de Brussel·les aprofita l’absència dels seus caps per intercanviar una bella propietat per una vil·la de vacances a l’Îlle de Couchant, sense conèixer un petit detall: la vil·la és naturista.

Into the wild

Sean Penn, 2007

A principis dels anys 90, el jove idealista Christopher McCandless decideix començar una nova vida amb un nom nou. Deixant les seves possessions i els seus estalvis a la beneficència, abandona el món “civilitzat” cap a la salvatge Alaska per entrar en contacte amb la natura i descobrir el veritable sentit de la vida.

The blue lagoon

John Dowding, 1980

A l’època victoriana, dos nens que sobreviuen a un naufragi arriben a una illa tropical on hauran de sobreviure desempallegats de tots els beneficis, però també dels prejudicis, de la civilització.

Educating Julie

Gail Hardman, 1984

Una tímida estudiant d’universitat és l’encarregada de fer una recerca sobre “El nudisme als anys 80”. Ella i la seva parella, Steve, visitaran diversos clubs nudistes d’Anglaterra, el sud de França i Florida (EEUU) per comprendre per què a la gent li agrada el nudisme.

Vacaciones al desnudo

Marcello Aliprandi, 1979

Passant les vacances a la casa d’estiu dels seus pares, en Giuliano i la Nora, amb el seu amic Daniele, coneixen una parella de naturistes noruecs que necessiten ajuda. Durant la seva estada, descobriran que la seva filosofia de vida va més enllà d’anar simplement despullats. 

DOCUMENTALS

Seaspiracy: la pesca insostenible

Ali Tabrizi, Kip Andersen, 2021

Un cineasta enamorat del mar es proposa documentar el mal que causen els humans a les espècies marines… i revela una corrupció alarmant a escala global.

 

Cowspiracy: The sustainability secret

Kip Andersen, Keegan Kuhn, 2014

Aquest documental explora l’impacte de la ramaderia al medi ambient i cerca les polítiques de diferents organitzacions ambientals al respecte.

What the health

Kip Andersen, Keegan Kuhn, 2017

Els directors Andersen i Kuhn descobreixen el secret per a prevenir i fins i tot revertir les malalties cròniques, però, per què les principals organitzacions de la salut no volen que la gent el conegui?

Terra

Yann Arthus Bertrand, 2016

En 10.000 anys, la vida terrestre ha patit un profund canvi a causa de l’extraordinari desenvolupament de la humanitat. L’actual societat dels homes es troba cada cop més sola a la Terra. ¿Què podem apreciar encara del món vivient que ens envolta? ¿Com han evolucionat en ell les relacions? Terra és un viatge dins la història de l’ésser viu, aprofundint en la recerca de l’animal que portem dins. És, sense cap dubte, la trobada de la pròpia humanitat.

Life (Vida)

David Attenborough, 2019

Descobreix la gran varietat d’éssers vius a la Terra i les extraordinàries tàctiques que animals i plantes han desenvolupat per sobreviure.

Our planet

David Attenborough, 2019

Un documental excepcional en format mini-sèrie que convida a submergir-se en la bellesa natural del planeta Terra i a reflexionar sobre l’impacte de l’escalfament global damunt dels seus habitants.

My daughter, the teenage nudist

Amanda Blue, 2012

La Mollie i l’Alex són part d’un creixent grup de joves d’uns vint anys interessats en el món de la nuesa en públic. Ells es proposen l’objectiu de normalitzar la nuesa, questionar l’obsessió dels mitjans de comunicació pels cossos atractius, i animar a altres joves a alliberar-se anant simplement despullats pels carrers, els cafès o els museus.

Vivre nu. À la recherche du paradis perdu

Robert Salis, 1998

Un viatge al cor del món naturista, on no existeix el tabú de la nuesa pels adeptes al cos en llibertat, a la recerca del benestar en harmonia amb la natura, a la felicitat sense complexos.

Diary of a teenage nudist

Alex Berk, 2004

La Bianca Badham és una noia de 18 anys que ha crescut dins un típic club naturista britànic. Impressionada per l’increment del nudisme entre els joves, comença un viatge de punta a punta de l’illa britànica per conèixer de primera mà per què el nudisme s’ha convertit de nou en una tendència.

Carina, ecstasy of existence

Petter Heggre, 2010

Reportatge que explica l’experiència d’una jove que viu al centre naturista Colina Do Sol, al Brasil.

Counter culture, ep. 1: Naturism

Meesha Aboo, 2017

Encara que a Sudàfrica la nuesa en public és il·legal, la pràctica del nudisme social s’ha incrementat en 8.000 membres en 10 anys. Un símbol d’un canvi de mentalitat. 

https://www.youtube.com/watch?v=0n_EsoT3R6Q&t=576s

Naked States

Arlene Donelly, 2000

El fotògraf Spencer Tunick viatja pels Estats Units a la recerca de voluntaris per posar despujats pels seus projectes, de vegades desafiant els límits de la legalitat, descobrint moltes persones lliures d’espirit i de inhibicions, així com amb els seus conceptes propis de gratificació personal.

Naked World

Arlene Nelson, 2003

Versió internacional de Naked StatesSpencer Tunick farà un viatge pels set continents narrant les seves experiències amb la fotografía i la nuesa en públic, així com sobre els problemes que això comporta.

Dawn gets naked

Lee Phillips, 2008

Dawn Porter es despulla amb la fi de transmetre com la nostra idea del cos perfecte ha estat pervertida per adaptar-se a les demandes de la indústria estètica.

What’s wrong with nudity?

Paul King, 2010

Vuit homes i vuit dones de diferents edats i diferents parts del Regne Unit s’ofereixen com a voluntaris per investigar tot el que estigui relacionat amb la nuesa.

Algunes imatges d’aquesta pàgina han estat extretes de Google o Twitter, i hem assumit que són de domini públic. Si en trobes una de teva i no vols que aparegui aquí, avisa’ns i l’esborrarem.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy